Visie Nieuwbouw Fraterspark

Het Fraterspark is niet zomaar een woonbestemming. Het voormalige kloostercomplex wordt getransformeerd tot een inclusieve, groene oase. Van exclusief naar inclusief , van afgezonderd naar toegankelijk. Waar het park vroeger alleen bestemd was voor fraters om zich terug te trekken (exclusief), wordt het park nu voor iedereen (inclusief). Een plek waar de stad en haar bewoners samenkomen, ontspannen en genieten. Het draait om het creëren van een park dat niet alleen het verleden koestert, maar ook een bruisende plek is voor ontmoeting en rust, een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Oss.

Rust en privacy

Het Fraterspark ademt zowel geborgenheid en privacy als collectiviteit saamhorigheid. Het groen is er voor iedereen, maar de woningen zijn voorbehouden voor de rust en privacy. Beiden maken deel uit van dezelfde, groene omgeving.

Een gezonde omgeving

Er wordt gestreefd naar een gevarieerd scala aan planten en dieren, waardoor het niet alleen een woonbestemming is, maar ook een plek waar de natuur gedijt. Dit draagt bij aan de lokale ecologie en creëert een gezonde, levendige omgeving voor bewoners en bezoekers van het park.